Hälsosam fotbollskväll

nyttiga snacks

Snart är det final i Champions League och många svenskar kommer bänka sig framför TV:n med öl och snacks för att följa fotbollsdramat tillsammans med vänner. I dag tänkte jag tipsa om lite nyttiga tilltugg att ha till matchen för den som vill byta ut de traditionella chipsen mot något lite mer hälsosamt!

Dippa grönsaker – Har du dippat grönsaker någon gång? Själv tycker jag det är jättegott och dessutom ett nyttigt alternativ till chips. Jag brukar dippa morötter, gurka och paprika i kryddad gräddfil. Man kan antingen krydda gräddfilen själv eller köpa färdig kryddblandning.

Salta pinnar – Vill du ha ett kalorisnålare alternativ till chips så kan du satsa på salta pinnar. I Estrellas salta pinnar är det 378 kcal per 100 gram, detta kan jämföras med deras vanliga lättsaltade chips som innehåller 526 kcal per 100 gram.

Popcorn – Innehåller också mindre kalorier än chips och många andra snacks och är därför ofta ett hälsosammare alternativ. Men köp inte micropopcorn, gör egna på spisen så slipper du onödiga transfetter.

Nötter – Är både gott och ofta hälsosamt då de innehåller nyttiga fetter. En del nötter innehåller också viktiga mineraler.

Detta var några förslag på lite mer hälsosamma tilltugg till fotbollsmatchen! Vissa av snacksen är lika enkla att ta fram och äta som chips, medan andra som popcorn och grönsaker med dipp kräver lite mer arbete. Det är ofta därför jag väljer det onyttiga alternativet, de nyttiga kräver för det mesta mer jobb och förberedelse vilket man inte alltid har ork till.

Sen när vi dukat upp med snacks och bänkat oss i TV-soffan eller fåtöljen så får vi hoppas att fotbollslagen har ork så att det blir en sevärd kamp om CL-titeln! Det blir återigen ett stekhett Madrid-derby mellan Real Madrid och Atletico Madrid och jag har bettat på Real Madrid hos ett spelbolag jag hittade via denna spelsajt, tänkte jag skulle testa något annat än Svenska Spel för en gångs skull. Senast lagen möttes i en final för två år sedan så ledde Atletico matchen till slutminuterna då Real kvitterade. I förlängning så körde Real över ett tröttkört Atletico. Denna gång ser Atletico dock ännu starkare ut och det bäddar för en kanonfinal, det är nästan så att jag hoppas lite på att Atletico får revansch efter att ha tappat finalen senast.