Bloggfakta

 

presentation

Kostekonomi.se är ett spännande bloggprojekt på hobbynivå om mat och ekonomi samt lite annat smått och gott som hälsa och natur.

I dag slänger vi mängder med mat varje år och övervikt har blivit ett allt större problem i världen. Det finns också stora miljöproblem som vi måste ta hand om och lösa. Vi står helt enkelt inför stora utmaningar och maten är en av dessa. Mat, hälsa, ekonomi och natur är ovillkorligt sammanlänkade och detta vill jag belysa med hjälp av denna blogg. Jag hoppas kostekonomi.se kan bidra till ett ökat medvetande om hur vår mat påverkar miljö, hälsa och ekonomi både på det stora och lilla planet, det vill säga på individnivå och samhällsnivå.

Själv är jag absolut ingen expert på området och jag hoppas att bloggen kommer bidra till min egen personliga utveckling och kunskapsnivå samtidigt som den förhoppningsvis sprider kunskap till andra.

Jag är inte heller själv någon mönstermedborgare när det kommer till hälsosam och miljösmart mat även om jag verkligen försöker mitt bästa för att slänga så lite mat som möjligt. En av mina egna stora utmaningar är att försöka äta mindre rött kött, både av hälsoskäl men också av miljöskäl. Det larmas ju ofta om hur hälsoskadligt det röda köttet är i för stora mängder och hur stor klimatpåverkan det har i jämförelse med kyckling.

Jag ser fram emot att blogga om detta spännande ämne och jag önskar att du som läsare gärna kommer med förslag på ämnen att skriva om.